Zweefvliegen!

Christiaan werd dit jaar dertig!

Voor deze bijzondere gelgenheid had ik een dag lang zweefvliegen geregeld: ‘s morgens een briefing met wat theorie uitleg over zweefvliegen, dan drie vluchten waaronder een introductievlucht (alleen kijken, instructeur doet alles), een lesvlucht (instructeur zit te sms-en, leerling bestuurt het vliegtuigje) en een rondvlucht boven de omgeving.

Omdat Christiaan een onvervalste Ommenaar is had ik deze dag geboekt bij Aeroclub Salland in Lemelerveld zodat hij een mooie vlucht boven zijn geboortestreek zou hebben.

De dag was een groot succes! We vertrokken met baggerweer uit Sappemeer maar in de loop van de rit klaarde het helemaal op en in Overijssel aangekomen was er nog slechts een blauwe lucht te zien met witte wolken. Witte wolken zijn goed want dat houdt in dat daaronder warme lucht vanaf de aarde bezig is op te stijgen: thermiek. Daarmee kun je omhoog zweven en blijf je dus langer in de lucht.

Anyway: een impressie.
Hier zie je Christiaan in het vliegtuigje, klaar voor vertrek!

Met een lier aan een auto wordt het vliegtuigje omhoog getrokken. Zit je op 600 meter dan laat de lier los en valt met een parachute’tje naar beneden.

In volle vlucht!
(Alweer op de terugweg overigens, alle andere foto’s van de vlucht waren zoekplaatjes)

En hier komen ze over het maïsveld aangezeild om te gaan landen:

Een zachte landing!

Christiaan heeft er erg van genoten al was hij na de tweede vlucht, waarbij hij zou mogen vliegen maar dat liep even wat anders, nogal misselijk van het zoeken naar de thermiek. Dit houdt in: 100 piepkleine rondjes vliegen in de hoop in een opwaartse baan te komen. Wat ook nog eens mislukte. Maar bij de derde vlucht kwamen ze helemaal tot Zwolle!!

In elk geval: een aanrader!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *