courgettesoep

Kunt u zich deze kleine plantjes nog herinneren? Die helemaal onderaan bedoel ik, de courgetteplantjes?

Wonder nummer één: die twee kleine plantjes zijn inmiddels uitgegroeid tot ware struiken! Was ik eerst sceptisch over de hoeveelheid tuinoppervlak die ze volgens het kaartje nodig zouden hebben (een vierkante meter per plant! pfff!) nu ben ik blij dat ik de aanwijzingen toch braaf heb opgevolgd.

Wonder nummer twee: er zitten daadwerkelijk courgettes aan!

De eerste oogst:

Een uur voor verwerking gesneden, is dat vers of is dat vers!

Nodig voor courgettesoep:
– twee grote courgettes
– drie tenen knoflook
– één ui
– een pakje kruidenroomkaas
– olijfolie
– 200 ml slagroom
– 1 liter kippenbouillon

Bereiding:
Courgettes in stukjes snijden, ui en knoflook snipperen. Roerbakken in de olijfolie in pan met dikke bodem. Na een poosje kippenbouillon erbij gieten en kwartiertje laten sudderen. Pureren met staafmixer. Roomkaas en slagroom erdoor. Even samen warm laten worden, serveren met driehoekjes geroosterd brood en boter.

En dan het grootste wonder: twee kinderen die met bijzonder veel smaak soep-met-broodjes eten!

Het was dan ook een beetje speel-eten, ze mochten de broodjes in de soep dopen en dan lekker soppen en opeten. Met deze methode was het heel gezellig aan tafel en hebben ze allebei twee bekers soep opgegeten en minstens drie boterhammen!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

3 Reacties op courgettesoep

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *