Bette twee!

Hoera! 20 Augustus werd onze dochter alweer twee jaar oud! Groot feest dus. Overal slingers in huis, zingen bij het wakker worden en natuurlijk mooie kado’s.

Van Arend kreeg Bette deze prachtige babypop, genaamd “my first baby Annabelle”. Het was even zoeken naar een pop zónder batterijen die níet “levensecht huilt, boert en ‘mama’ zegt”, maar deze is een echte aanrader. Van Jan kreeg ze er een mooi flesje met melk bij. Eigenlijk zijn we natuurlijk meer voor borstvoeding maar goed, dat gaat nog wat moeilijk… Bette en baby-Anna weten er in ieder geval wel raad mee!

(Baby-Anna, Chris en ik zijn de enige die die naam gebruiken. Voor Arend en Bette is het nieuwste gezinslid natuurlijk baby-Jan. Net als de echte baby-Jan. Valt niet over te praten, baby-Jan is het en blijft het. Beetje jammer van al dat roze spul dat er standaard bij zit… hadden we toch beter de “baby-born boy” kunnen kopen in plaats van de “baby-Annabelle” maar dáár zaten weer van die batterijen in…)

Omdat al wekenlang allerlei mensen langskomen met kadootjes die ALTIJD voor baby-Jan zijn, en dan vandaag alles voor Bette zou zijn, hadden we voor Arend toch ook maar een kadootje gekocht. Eigenlijk is dit tegen onze principes (jarig is jarig, en niet jarig is niet jarig) maar we vonden dit toch wat moeilijk uit te leggen aan een kereltje van drie: “Nog 191 nachtjes slapen lieverd, dan ben jij aan de beurt!”. Vandaar, in het kader van onze eigen nieuw-aangeschafte mobile home:

Een echte asobak-Volvo-SUV met caravan erachter! De caravan kan ook nog open en dan zie je een keuken, bed, tafeltje, kasten en een WC’tje. Arend vindt ‘m prachtig!

Na het ontbijt met kadootjes was het tijd voor Bettes iets minder feestelijke uitstapje van deze dag, met papa en Arend naar het UMCG. Foto’s maken en allerlei mensen die aan je arm komen prutsen, brrr! Maar goed nieuws: het gips mocht eraf! Eindelijk! Eenmaal weer zonder gips is het net of er niks is gebeurd. Bette gaat gewoon door als altijd (inclusief halsbrekende toeren). En daar heeft ze weer meer kans voor gekregen, want:

Het Grote Kado van papa en mama: een heuse schommel in de tuin! Dat was een instant succes! Arend en Bette kunnen al een beetje zélf schommelen maar als er iemand duwt ga je natuurlijk veel hoger. “Heel hard, mama! Nog harder!”

‘s Middags na het slaapje begon het echte grote feest. Allebei de opa’s en oma’s kwamen langs en Kirsten en Franke met Lars en Stijn! Bette is ontzettend verwend met allemaal spulletjes voor baby-Anna: een wipstoeltje annex maxi-cosi, kleertjes, een trappelzak, een badje inclusief zeep en een badeendje, een fopspeen en potje, een luiertje en voor haarzelf een prachtige tas met een handspiegel, een kammetje en een haarborstel erin.

O ja, en ook nog twee haarspeldjes, die zie je hieronder.

Wat je daar nog meer ziet is de prachtige verjaardagstaart. Mama had de bakker opgebeld met de boodschap: “mijn dochter wordt twee, maak er maar iets moois van!” en dat was gelukt! Een heerlijke roomvlaai met roze creme, snoepjes, disco-confetti, heel veel slagroom en teletubbies! En natuurlijk twee kaarsjes erop die Bette hier mag uitblazen. Mama moet even een beetje helpen:

De kinderen mochten aan hun EIGEN tafeltje taart en limonade eten en drinken. Ging prima! Er is niet één bekertje omgegaan en ze vonden het prachtig, hun eigen plek. Arend had voordat er bezoek kwam de tafelindeling al gemaakt: “Ik zit hier, en Lars daar bij mij en Stijn daar aan de andere kant, en Bette zit daar!”

Na de taart met limonade is het tijd om flink in de tuin te spelen met de nieuwe schommel of binnen met alle andere verwennerij. De rest van het bezoek wil wel graag even de nieuwe caravan bekijken, gaat kinderen helpen met duwen op de schommel, haalt patat, voedt babies of gooit kroketten in de frituur. De tijd vliegt voorbij en na de patat kan Bette bijna niet meer uit haar ogen kijken van alle feest en indrukken. Wat een verjaardag!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Bette twee!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *