Kampeerweekendje

Met dank aan Arend en Gea voor de foto’s!

Om onze mooie nieuwe caravan uit te proberen gingen we samen met oma Gea en opa Arend een nachtje kamperen op camping de Barkhoorn in Sellingen! Lekker dichtbij, en een prachtige camping. Op ieder veldje een speeltoestel, een mooie spartelvijver, een zwembad vlakbij, mooie omgeving met veel natuur en rust en ruimte, heerlijk!

Vrijdagochtend zijn we vertrokken en rond koffietijd kwamen we aan op de camping. Alles even geïnstalleerd, koffie gedronken, spelen, eindje wandelen, lunchen en toen de middagdut. Voor het eerst in de caravan slapen voor Arend en Bette!

Onze mooie Burstner 480 tk heeft achterin een schuifwandje met daarachter een stapelbed:

Dat is natuurlijk mega-stoer, vooral voor Arend die bovenin mocht slapen! Het ging erg goed op een paar incidentjes (Bette is één keer uit bed gerold en zat natuurlijk constant aan de rolgordijntjes te prutsen) na. Hieronder komen we net weer naar buiten na het middagdutje:

Na het dutje is het wel tijd voor het echte werk. We hebben dit nachtje namelijk ook gepland om te kijken of alle spullen die we bij de caravan hebben gekocht heel zijn, en compleet, en of we nog dingen missen enzo. Arend sr. en Christiaan storten zich daarom op de voortent!

En maar goed ook dat we die even hebben nagekeken, er miste namelijk een stok! Niet een essentiële stok, de tent kon alsnog worden opgezet, maar we willen ‘m toch wel graag alsnog hebben…

‘s Avonds is het de beurt aan Antje om te proberen of de keuken naar behoren functioneert en of de nieuw-aangeschafte gasflessen het doen. Werkte prima! Hieronder macaroni samen met de soep van oma Gea.

En na opnieuw een prima nacht in de caravan (hele club was pas om 7.00 uur wakker!) ontbijt. Heerlijke knakworstjes, bolletjes, brood en lekkere eieren. Ahum. De eieren waren een béétje over de datum (weekje) en we waren precies net aan het debatteren over of dat erg is of niet.

Nou is dat natuurlijk over het algemeen inderdaad helemaal niet zo erg. Bij vrije-uitloop-super-happy-kip-eieren is het echter soms nog wél eens een probleem omdat deze kippen hun eitje ergens in de vrije natuur droppen waar het vervolgens pas na een week of vijf gevonden wordt. Een week of vijftíg is misschien nog wel waarschijnlijker in dit geval. Toen ik het laatste ei uit het doosje namelijk wilde gaan bakken en er het mes in zette om ‘m te breken (boven het pannetje waar helaas al een ander ei in lag) spatte het uit elkaar en de pikzwarte inhoud spetterde over de hele ontbijttafel. Stinken!! Jammer dus dat het op het andere, één na laatste, niet bedorven ei heen fletste maar ik hoefde toen eigenlijk toch liever geen ei meer…

Na het ontbijt was het al snel weer hard werken om de voortent weer in te pakken (kan eigenlijk niet uit voor één nachtje kamperen!) de boel weer achter de auto te zetten en weer terug te rijden naar Sappemeer! Was een erg leuk, geslaagd en intensief nachtje kamperen. Volgende keer zitten er hopelijk een aantal relaxte dagen tussen de uitpak- en de inpakdag!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Kampeerweekendje

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *