Doop Jan

Gisteren was een feestdag: onze Jan werd gedoopt!

In Hoogezand-Sappemeer hebben we twee gereformeerd-vrijgemaakte gemeentes (Noord en Zuid) die samen een kerkgebouw delen. We wisselen daarom met de aanvangstijden van de diensten en momenteel zitten wij (Zuid) in de “vroege” sessies. Dit houdt in: 8.45 uur aantreden! Ondanks dit onmogelijke tijdstip waren er familieleden uit Arnhem (overigens op vakantie in Friesland op dit moment), Zwolle, Ommen, Tweede Exloërmond en een vriendin uit Sneek! Geweldig.

Hieronder van links naar rechts: Wouter, Jacolien met Jan, Antje, Bette, Christiaan, Arend, Renate. Op de tweede rij een beetje verscholen achter Wouter zit oma Gea en tussen Jacolien en Antje zit oma Betty. Daarnaast nog Peter. De beide opa’s zijn foto’s aan het maken en Renske moest nog gauw even Rachel voeden. Aimee is op de creche.

Renate is normaal gesproken niet zo’n kerkganger. Na de dienst legde ik iets uit over de synode van Zuidhorn, en dat de zondag als rustdag in onze kerk niet meer per se als goddelijk gebod gezien hoeft te worden (iedereen mag mij hierin overigens corrigeren want ik weet niet exact hoe het zit) waarop Renate zei: Ze kunnen dat ook niet maken als ze je om 8.45 uur laten aantreden!

Hieronder luisteren we naar de doopbelofte.

Het lijkt nog maar gisteren dat we hier stonden met onze Bette!
(Zucht, mijmer)
En nu staat de jongedame al weer naast ons met twee staartjes en een roze tuinbroek. Wat vliegt de tijd!

Na de doop is de familie wel toe aan een kop koffie en een flink stuk gebak bij ons thuis. Het ontbijt is tenslotte al weer úúren geleden en ze hebben nog een flinke reis voor de boeg! Christiaan overdreef echter wel een beetje: een vlaai in acht stukken snijden gaat écht te ver. Na enig bijsturen kwamen er beschaafde brokken op tafel…

Natuurlijk moest deze unieke gelegenheid wel even aangegrepen worden om een foto te maken van alle Spiekerkleinkinderen! Overigens ook alle Huigeskleinkinderen maar die krijgen er nog twee gratis bij zullen we maar zeggen ;-)

Van links naar rechts: Bette met Rachel, Jacolien met Aimee, Arend met Jan.

Broers:
(wat een verschil alweer met de vorige keer!)

Oude Jan en jonge Jan:
(opa, pas op je benen!)

Jan en Rachel:
(Deze twee zijn bijna even oud, Rachel is twee weken ouder)

En tenslotte en close-up portretfoto van Jan, want dat is al weer even geleden!

Van de doop zelf hebben we hieronder een filmverslag, eerst wordt Arend overhoord door ds. Van der Scheer, dan volgt de doop en tenslotte zingen we samen een liedje.

Ook voor deze post weer veel dank aan de diverse familieleden voor de foto’s! Wederom waren we ons toestel vergeten mee te nemen naar de kerk en bij thuiskomst bleek de batterij ook nog eens leeg te zijn. Handig!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Doop Jan

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *