Cijfers en praatjes

Gisteren op het consultatiebureau geweest met Jan en Bette!

Jan deed het extreem goed: hij had de hele ochtend niet geslapen, kreeg twéé prikken, had zijn luier volgepoept waar ik pas achterkwam toen ik met zijn zus klaar was en toch heeft hij maar héél even gehuild.

Jan woog 10,5 kilo (!!) en was 78 cm lang.

Uitspraak van de dag:
Jan zei ‘mama’! Nou zegt Jan regelmatig ‘mamamamamamama’ als hij verdrietig is, maar deze keer hield hij toch wel heel duidelijk op bij twee keer, toen ik hem uit zijn bedje tilde. Het oog van de meester maakt het paard vet, zullen we maar zeggen. Ben benieuwd of we het vaker gaan horen de komende tijd!

Ook Bette liet zich van haar beste kant zien. Waar ze de vorige keer het hele consult achterstevoren heeft gezeten en geen woord wenste te wisselen met de dokter, heeft ze nu heel gezellig gekletst met zuster Romy, braaf een poppetje getekend, een vrachtwagen gebouwd van blokjes en alle punten gescoord bij de ogentest. Wel gaf ze zo haar eigen interpretatie aan de figuurtjes:


Van links naar rechts: theepot, vlag, soort van eendje, poes, schoen of laars, klok, kerk met een wolk erboven, hele grote auto, nog een theepot, kleine huisje, beer.

Zuster Romy moest er zo hard om lachen – ze had nog nooit zulke originele antwoorden gehoord – dat ze speciaal in Bettes groeiboekje heeft geschreven wat ze er allemaal van maakte.

Bette woog 18 kilo (!!! overigens was er vanmorgen na het poepen nog 17.2 van over) en was 1.01 meter lang.

Uitspraak van de dag:
Papa en mama waren wat aan het klieren. Mama zegt op een gegeven moment, ‘poeh, je kan de boom in!’. Bette ziet het onderscheid tussen klieren en kibbelen nog niet altijd en vraagt achteraf, ‘mama, ben je nu niet meer boos op papa?’ Mama zegt, ‘nee hoor, maar ik was ook niet écht boos!’ Bette denkt eens na en vraagt dan: ‘is papa dan al in de boom geklommen?’.

Leermomentje voor mama: ernstig op je woorden letten met die dame in de buurt!

Voor de vorm hebben we Arend ook maar direkt even gewogen thuis: 17 kilo. Meer spek kweken bij die jongen!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Cijfers en praatjes

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *