De allereerste zwemles!

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver: onze Arend ging voor het allereerst naar zwemles! We hebben hem expres wat aan de vroege kant opgegeven zodat hij met beste vriendje Lars samen kon gaan.

De heren hebben er zin in!

Chris en ik hebben nogal zitten twijfelen of we Arend zo vroeg al op zwemles wilden hebben, zwemles kan namelijk ook helemáál niet leuk zijn. Leest u bijvoorbeeld eens hier en hier. We besloten toch gewoon even te gaan kijken en gelukkig viel het 100% mee. Inderdaad was Arend de jongste en meest speelse van de groep, maar ook was hij (bijna) degene die het allermeest durfde!

In het begin nog even wat onwennig, het water is koud! Gelukkig is het een klein groepje en is meester Ron heel erg aardig:

Dus al snel gaat Arend helemaal los! “Probeer mij maar helemaal nat te spetteren” zegt meester Ron, dat laat Arend zich geen twee keer zeggen!

Daarna moeten de kinderen over een mat lopen en in het water springen, waar meester Ron ze opvangt. Dit onderdeel vindt Arend zo leuk dat hij direkt na zijn beurt wil voordringen. Maar dat gaat niet door!

‘Lopen als een krokodil’ houdt in: je lijf helemaal recht, de benen stil houden en op je handen over de bodem lopen. Je hoofd komt dan nét boven het water uit. Heel even moet je met je gezicht ónder water om onder de kralenketting door te komen. Maar dat doet Arend mooi niet! Meester Ron houdt voor deze eerste keer de ketting even omhoog voor Arend:

En dit geeft Arend zoveel vertrouwen dat hij daarna laat zien, dat hij heus wel helemaal onder water durft met zijn hoofd! Tussen de twee jongetjes op de voorgrond door ziet u een donkere vlek, dat is Arends hoofd onder water. Dapper hè!

Wij waren héél erg trots op onze grote vent. Benieuwd hoe het verder gaat!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op De allereerste zwemles!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *