Jan en Jort

Omdat Arend en Lars samen zwemles hebben op de immens handige tijd van 17.30 uur op dinsdag, als je eigenlijk moet eten, je man nog net niet thuis is en alledrie je kinderen druk, moe, hongerig en vervelend zijn, combineren de ouders van Arend en Lars graag hun krachten. Vandaag was de regeling dat Jort ‘Demolition Man’ Volbeda (het broertje van Lars) een uurtje bij ons kwam spelen terwijl Franke (de vader van Lars) met de twee oudste jongens naar zwemles ging.

Jan en Jort zijn ongeveer even oud, kunnen erg goed met elkaar overweg en zijn uitstekend aan elkaar gewaagd. Af en toe hebben ze ruzie. Omdat geen van tweeën voor de ander wil onderdoen kan de zaak echter gemakkelijk escaleren. Helaas heb ik geen foto, of nog mooier, film… vanmiddag speelde zich het volgende af:

Jan staat bij het houten speelgoedkeukentje, die tegen de vensterbank aanstaat, in een pannetje te roeren. Jort komt eraan en wil het pannetje hebben! Na een korte strijd waarbij het keukentje nu schuin van de vensterbank afstaat, heeft Jort het pannetje te pakken. Jan, voor geen kleintje vervaard, duwt Jort in het driehoekje dat is ontstaan tussen de achterkant van het keukentje en de vensterbank, en gaat pontificaal voor de opening staan zodat Jort vastzit. Jort bedenkt zich niet, grijpt de gieter van de vensterbank en begint op Jans hoofd te timmeren. Jan rukt de gieter uit Jorts handen en smijt die naar achteren, waarna hij uit wraak tegen het keukentje aan gaat duwen zodat Jort geplet wordt tussen keuken en vensterbank. Na wat geworstel komt Jort los en… dribbelen de heren samen schaterend van het lachen naar de woonkamer.

Wat een schouwspel! Dat wordt nog wat als die twee samen groter worden…

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Jan en Jort

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *