Praatjes

Vandaag gingen we weer eens naar de Sprookjeshof. Heerlijk weer, heerlijk gespeeld! Echt relaxed is anders in je eentje met drie kinderen, ze rennen alle kanten op en je hebt ze nooit alledrie tegelijk in het vizier. Je zit dus ook nooit écht rustig.

Mama: Jullie moeten wel goed naar mij luisteren en niet te ver weg gaan, want papa is er niet bij vandaag en ik kan niet overal tegelijk zijn.
Bette: Dat vind ik zielig voor jou! Dan ben ik vandaag wel papa.
Arend: Je kunt beter Bette zijn hoor. Als je Bette bent kun je lekker spelen, maar als je papa bent moet je steeds opletten!
Bette: Hm ja. Ik ben toch maar Bette.

En zo is het :-D

‘s Avonds eten we bami met satésaus. Mama gooit de overgebleven satésaus weg. Mama houdt eigenlijk niet van satésaus en papa is er dol op, dus acuut wordt mama ervan verdacht dingen clandestien te lozen:

Christiaan (verontwaardigd): De satésaus ligt in de prullenbak! Waarom ligt de satésaus in de prullenbak? Kon je dat niet even overleggen?
Antje: Nou, die was eigenlijk nog van de camping dus die moet nu wel weg.
Christiaan (nu hóógst verontwaardigd): En dat laat je mij eten???

Het is ook niet goed of het deugt niet! ;-)

(Deze anekdote is geplaatst met toestemming van alle betrokkenen)

Papa heeft een speelgoedkompasje gekregen en legt Arend uit, terwijl we in de keuken staan:

Papa: Het groene pijltje wijst altijd daarheen, dat is het noorden. Als je daar de N van Noorden onder draait, kun je dus ook zien waar de andere richtingen zijn. O is van Oosten, daar komt de zon op. ‘s Morgens kun jij door jouw raam zien dat de zon opkomt, jouw kamer is dus aan de oostkant.
Arend: O, dan is Jan zijn kamer ook aan de oostkant (wijst exact de goede kant op, namelijk richting de tuin) maar Bettes kamer niet, Bette slaapt aan die kant (wijst weer de goede kant op, naar de straat).

Vijf jaar, en al een beter richtingsgevoel dan ik! Als ik in de keuken sta kan ik niet zonder daar écht een tijdje goed over na te denken (en in gedachten twee trappen op te lopen) zeggen aan welke kant van het huis Bettes slaapkamerraam zich bevindt.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Praatjes

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *