Meer creativiteit

“We kunnen nou eenmaal niet álles bewaren!” hoor ik mijn moeder nog zeggen. En nu zeg ik het zelf, vrijwel dagelijks. Want vrijwel dagelijks knutselt, tekent, kleurt en stickert Bette de prachtigste kunstwerken in elkaar. Een slinger, een ketting, een huisje voor een lieveheersbeestje dat ze in de tuin vond, een reuzentoffee, een heleboel tekeningen. Alledaagse voorwerpen (zoals een spa-flesje van mama) versieren vindt ze ook leuk – dat spa-flesje is nu bedekt met mamuschka pakpapier en stickers en gevuld met eikels en hazelnoten. Daarbij komt Bette nog minstens één keer per week met een stapel verzamelde creatieve uitspattingen uit school. Het is al zo ver dat ze op school verplicht ‘s middags iets anders moest kiezen dan de verfhoek.

In elk geval, de mooiste exemplaren mogen een poosje op de koelkast hangen of op de piano staan, maar de rest belandt toch bij het oud papier. Want we kunnen nou eenmaal niet álles bewaren. Soms is een kunstwerk zo mooi dat ik er eerst maar even een foto van maak. Zoals deze slinger.

De Sneeuwwitje-tekening links vond ik wel bijzonder mooi ingekleurd. Op de tekening ernaast heeft Bette geprobeerd Sneeuwwitje na te tekenen, vond ik ook erg geslaagd (zij zelf niet). Helemaal rechts ziet u een herfstboom met blaadjes in herfstkleuren, een blaadje op de grond en een echt beukenootje. Let op even op het roze meisje onder de boom: dat is Bette. De slinger die erboven ligt is een kunstwerk van Jan.

Kijk, we kunnen niet alles bewaren, maar digitaal komen we toch een aardig eind! ;-)

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Meer creativiteit

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *