Dierentuin

De herfstvakantie is natuurlijk een prachtige gelegenheid om weer eens naar de dierentuin in Emmen te gaan. Wij hebben een abonnement en het bijna-failliete dierenpark heeft aan ons dus weinig. Gelukkig gaan opa Arend en oma Gea ook gezellig mee!

Dinsdag is de enige dag van die week die redelijke weersvoorspellingen had. We zijn duidelijk niet de enige die hadden besloten dat dat dan maar de dag moest zijn. Gezellig druk dus, maar wel heel leuk! Hieronder onze kinders die éven uitblazen op een grote steen, met op de achtergrond de giraffes.

Hoogtepunten van de dierentuin voor Arend en Bette zijn zonder meer het aquarium (Bette: “ik wil naar de hááien!!), het Biochron, over de oorsprong en ontwikkeling van het leven op aarde (Arend: “wanneer gaan we nou naar de grote dino-bot kijken?”) de Vlindertuin, de kinderboerderij, de olifanten (Jan: “O-i-jant! O-i-jant!”) en uiteraard de speeltuin.

In de Vlindertuin overkomt ons nog iets leuks en verrassends: we worden aangesproken door Marrit, die ons ooit vond door te googelen op “vaders die staartjes maken” (zie de één na onderste reactie), en ons meteen van de foto’s op De Spiekers herkende! Een heel grappige ontmoeting!

De kinderboerderij is het laatste onderdeel. Oma Gea staat met Jan bij een grote geit. Jan vindt het prachtig! Oma vind het een beetje eng: die geiten zijn best groot. Die moet je te vriend houden, dus. Oma weet wel hoe:

Oma: “Wacht, ik heb nog een broodje in mijn zak.”
Papa: “Zou je dat nou wel…”
Oma: “Ach, de geiten mag je hier toch wel voeren?”
(Oma geeft een plakje brood aan de geit, er komen nog minstens dertig geiten en twee varkens op oma afgerend, oma schrikt zich een hoedje, pakt Jan op en gaat ervandoor, opa en mama liggen zowat dubbel van het lachen).

Na deze mooie afsluiter gaan we terug naar het huisje. Alledrie de kinderen kunnen niet meer op hun benen staan van vermoeidheid. Voor we de parkeerplaats van de dierentuin af zijn:

We rijden nog maar een extra stukje om ze wat rust te gunnen en in Beilen scoren we de dvd van “The Jungle Book”. Thuisgekomen ploffen we met een lekkere zak patat op de bank en kijken we met het bord op schoot naar de film. Gezellig einde van een heerlijke dag!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Dierentuin

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *