Vertrouwen in je ouders

Vandaag hebben de kinderen een margedag. Dit betekent dat de juffen en meesters naar school gaan en de kinderen dus vrij zijn. ‘s Middags gaan we daarom met z’n allen én met Kirsten, Lars, Stijn en Jort naar de binnenspeeltuin Ballorig in Stadskanaal. Omdat Kirsten ‘s avonds toevallig dienst heeft in Stadskanaal gaan Christiaan en ik met twee auto’s, dan kunnen we op de terugweg onze eigen kinderen én de Volbedaatjes meenemen naar Sappemeer en de drie jongens moe en vol patat bij papa Franke afleveren. Een win-win situatie dus.

Op de heenweg zitten Bette en ik samen in de auto, Christiaan rijdt met de jongens voorop. De route naar Ballorig komt voor een groot deel overeen met de route naar opa Jan en oma Betty in Tweede Exloërmond, en Bette herkent het feilloos.
Bette: “Hee, zo gaan we niet naar de binnenspeeltuin, zo gaan we naar opa en oma! Pfff, papa zit zeker weer te slapen…”

Na een gezellige dag zijn de kinderen doodop van het rennen en spelen en hebben we ze volgestopt met patat, frikandellen en ranja. Tijd om naar huis te gaan! Op de terugweg heeft Christiaan de drie jongens van Kirsten en Franke bij zich, en ik ga met onze kinderen richting huis. Christiaan moet eerst even tanken dus deze keer rijd ik voorop. Arend ziet dat niet zo zitten.
Arend (zorgelijk): “maar mama, papa moet toch voorop? hoe weet jij nou waar je langs moet rijden?”
Mama: “maar ik weet óók wel waar ik langs moet. Ik weet wel waar we zijn hoor.”
Arend (opgelucht): “ooooh, jij kan natuurlijk op de bordjes kijken!”
Terwijl papa zeker instinctief altijd goed rijdt, mooi is dat

Maar: we hebben ons weer goed vermaakt en de kinderen konden mooi om 18.30 uur moegestreden in bed worden gestopt. Erg gezellig dagje zo!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Vertrouwen in je ouders

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *