Sinterklaas

De Goedheiligman is weer in het land geweest! Natuurlijk kwam hij ook langs op de Sint-Antoniusschool. Arend en Bette vonden het maar wat spannend. Alle kinderen mochten verkleed komen! We hadden twee Pietenpakjes en een Sinterklaaspak. Eigenlijk hadden we voor Arend het Sinterklaaspak bedacht, maar Arend wil per se Piet zijn, en Bette vond de mooie rode mantel van de Sint prachtig. Geruild dus. De avond voordat Sinterklaas op school zal komen mogen Arend en Bette even oefenen met hun pakken, en natuurlijk mag Jan ook meedoen. Papa is het paard.

Heel leuk zo, maar er klopt natuurlijk niks van. Een Piet op het paard en Sinterklaas die ernaast loopt? Dat moet anders:

Twee dagen later is het dan Pakjesavond. Opa Jan, oma Betty, Nanne en Ilse komen het bij ons vieren. ‘s Avonds wordt er hard op de deur gebonsd, en o, kom er eens kijken!

Feest! Wat een boel kadootjes! De oogst is reuze. Er zijn prachtige mokken uit Rome, zoals al eerder beschreven, chocoladeletters, speculaaspoppen en heel veel speelgoed en boeken. Dit alles natuurlijk omlijst door pepernoten, chocosintjes, borstplaat, fondantmuisjes, schuimpjes, marsepein en warme chocolademelk. Met recht een heerlijk avondje!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Sinterklaas

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *