Strijkkraaltjes

Bette heeft van Sinterklaas een grote zak strijkkraaltjes gekregen, met een bord om figuurtjes op te maken en een voorbeeldboekje erbij. Schitterend, echt iets voor Bette! Haar eerste project: iets moois voor in de klassenkerstboom op school.

Heel secuur is Bette bezig. Netjes van het plaatje per rij uittellen hoeveel kraaltjes je van elke kleur nodig hebt, de kraaltjes verzamelen en ze dan op de juiste plek op het bordje steken. Een precisiekarweitje! Chris en ik hadden best veel bewondering voor de concentratie die Bette hier (echt wel minimaal een uur!) voor heeft weten op te brengen.

Mama helpt wel even met het uitzoeken van de kraaltjes, want die zijn zo klein dat ze steeds weer uit je vingers glippen.

Hier doet mama de “ik lijk op mijn moeder” met hippie-trui en indianenhaar, terwijl ze de blauwe kraaltjes voor het jurkje van de ballerina kerstengel uittelt.

Even strijken, uitharden, en klaar! Een kerstengeldanseresje! Hij is echt prachtig gelukt.

Bette is er zó trots op dat het kunstwerk niet in de klassenkerstboom mag hangen. Het moet in onze eigen boom. Logisch. En daar hangt ze nu ook!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Strijkkraaltjes

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *