Pyjamaparty!

Ik heb er vaak genoeg mee gedreigd…

…en nu zullen jullie er dan écht van lusten.

Elke dag hetzelfde gemier om jullie aangekleed te krijgen, schoenen aan, jassen aan, ik heb het al regelmatig gezegd: “en als je NU niet opschiet ga je maar in je pyjama naar school!!”. Tijd om daadkrachtig op te treden anders word je ongeloofwaardig.

Nee hoor.

Het zijn de Nationale Voorleesdagen! Dit houdt in dat de basisschool én de crèche zich intensief bezighouden met boeken en voorlezen. Geweldig natuurlijk, want welk kind wil er nou niet graag worden voorgelezen? De onze tenminste wel. Het thema van dit jaar is “Fiet wil rennen”, over de eigenwijze struisvogel Fiet die zich door niets laat tegenhouden als ze lekker wil rennen. En bij de Voorleesdagen hoort ook het Voorleesontbijt: een dag dat alle kinderen in hun pyjama naar school mogen komen en daar gezellig hun ontbijtje opeten terwijl er wordt voorgelezen in de klas.

Bij Arend staat de ontbijttafel al klaar:

Juf Madelon en alle andere meesters en juffen hebben verschrikkelijk hun best gedaan, en lopen zelf natuurlijk ook in vol pyjama-ornaat! Chapeau!

Bette naast vriendinnetje Maud in afwachting van het festijn:

De kinderen vonden het prachtig! Zowel het voorlezen als het hele spannende ‘in pyjama naar school en dan dáár eten’. Ze hebben ervan genoten!

Op de crèche heeft Jan twee dagen later ademloos zitten luisteren terwijl onze burgemeester voorlas uit ‘Fiet’. Volgens de leidsters is Jan helemaal bezeten van het Fiet-thema en was hij van de dreumesjes degene die het hardst meedeed met het blazen van de wind en het rennen. Voor alle kinderen dus zeer geslaagde voorleesdagen!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Pyjamaparty!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *