Dungans

Vandaag is het een margedag. De kinderen hoeven dus niet naar school. Maar wat moet je dan zo’n hele dag doen? De oplossing komt met de post! Een écht pakje voor Arend, met zijn eigen naam erop! En wat zit erin…

Dungans!

De rage van de C-Mille is allang weer afgelopen en Arend moest het doen met maar vier Dungans omdat zijn moeder altijd pas veel te laat doorheeft dat er een Belangrijke Actie loopt. Met vier Dungans kun je niet spelen. Met name niet omdat het vier van de allerslapste Dungans waren die er maar bestaan – wat wil je als je ze kado krijgt van je vriendjes die toevallig een paar dubbele in hun bezit hebben (evengoed heel lief van die vriendjes natuurlijk). Gelukkig kreeg moeders het creatieve idee om eens op marktplaats te speuren of er ook al mensen zijn die er wel weer genoeg van hebben. En jawel!

Bette vindt de schijfjes wel grappig maar slaat toch al snel weer aan het knutselen en tekenen. Jan daarentegen vindt de Dungans práchtig. Hij vindt sowieso alles prachtig wat Arend doet, en als Arend het mooi vindt dan vindt Jan het súpermooi. Heerlijk zo’n rolmodel van een grote broer, die ook nog eens een engelengeduld heeft als het aankomt op ‘met je kleine broertje spelen’. Zie ze eens gebroederlijk bezig!

Wij vinden het verbazend hoe goed de twee mannen met elkaar kunnen opschieten, terwijl er drie-en-een-half jaar verschil in leeftijd tussen hen zit. Nouja, meestal gaat het goed. Het is ook regelmatig vuurwerk. Maar dat hoort erbij. Over het algemeen neemt Arend (de goedzak) zijn broertje met plezier op sleeptouw en doet Jan braaf wat Arend zegt om maar mee te mogen doen. Hopelijk blijft dat zo, want als alles meezit gaan ze binnen afzienbare tijd een kamer delen!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Dungans

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *