Slaapfeestje voor papa

Papa is in Zwolle bij vrienden en hij blijft daar ook slapen. ‘s Morgens komen alle kinderen traditiegetrouw gezellig in het ‘grote bed’ liggen. “Waar is papa?” vraagt Bette. Mama legt uit dat papa bij vrienden op bezoek is die wel ver weg wonen, en daar dus ook blijft slapen. Papa is dus eigenlijk uit logeren. Bette, een echte meid, reageert enthousiast: “Wat leuk voor papa! Dan gaan ze zeker in hun pyjama een kopje thee drinken, en dan spelletjes doen!”.

Ik denk dat Christiaans mannenavond een iets andere invulling heeft gekregen, maar we zullen het zo horen! ;-) Intussen zitten wij eerst lekker aan het ontbijt: kaasbroodjes uit de oven en thee.

Jan die thee drinkt was eigenlijk wel camerawaardig. Helaas dacht ik daar niet op tijd aan. Jan houdt namelijk helemaal niet van thee maar hij wil per se wel thee drinken omdat wij dat ook doen (“ikke-sjam óók thee!”). Dus, Jan ook een kopje thee. Het drinken ervan gaat als volgt. Jan roert bedachtzaam in zijn thee. Langzaam neemt hij een klein slokje. Hij rilt, trekt een vies gezicht, slikt en verklaart dan trots: “Ik óók thee!” terwijl hij voldaan in het rond kijkt. Na een hapje boterham herhaalt zich het hele gebeuren. “Drink gewoon je melk, domoor” is tegen dovemansoren gezegd (daarbij is het natuurlijk ergens ook wel een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen). Ik had tranen in mijn ogen van het lachen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Slaapfeestje voor papa

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *