Vastenactie Benin

Voor de 40-dagentijd organiseert de basisschool een actie voor schoolkinderen in Benin. Kinderen in Benin mogen alleen naar school als ze zelf kunnen zorgen voor spulletjes: een tas, schriften, pennen, potloden, alles wat een schoolkind zoal nodig heeft. Nu kunnen veel kinderen daar niet zelf voor zorgen, en die krijgen dus geen onderwijs!

De actie houdt daarom in dat ieder Nederlands schoolkind een tasje samenstelt voor een schoolkind in Benin. Een mooie tas met alle benodigde spulletjes en een paar ‘extraatjes’: een klein speelgoedje, een pak rijst, een stuk zeep, wat kleding. Bij de Action zo’n winkel waar ze werkelijk alles verkopen wat los en vast zit weten we alles in één keer te scoren behalve een pak rijst, wat we daarom op eigen initiatief in een rol snoep veranderen (tja, liefdadigheid is leuk maar het moet natuurlijk geen dagen gaan kosten om zoiets te verzamelen, *kuch*).

Alle spullen uitgestald op tafel:

en inpakken maar!

Gecombineerd met de Vastenmarkt waar de oudere schoolkinderen eten en speelgoed verkopen wordt er door de school een flink bedrag en een heleboel spullen opgehaald voor Benin. Goed gedaan allemaal!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *