Paaspret

Op eerste Paasdag gaan we ‘s middags naar opa Arend en oma Gea. Toevallig blijken Peter en Renske met Rachel en Daniël, en Wouter en Jacolien met Aimee er ook te zijn. Een gezellige drukke boel dus. Arend en Bette gaan met papa en opa Arend een eind wandelen en onderweg bedenkt Bette dat ze in een boom wil klimmen. Een beetje hulp van papa en daar zit ze al! Arend volgt natuurlijk snel. Onze klauteraars!

Op tweede Paasdag organiseert een collega van papa ‘s morgens het traditionele eieren zoeken in Hellum (Siddeburen). Er doen wel 40 kinderen mee en de Paashaas heeft er 120 in het bos verstopt. Elk kind mag drie eieren zoeken en die dan inleveren voor een zak snoep. Extra grote prijzen zijn er voor het bronzen, zilveren en gouden ei, het ei-met-kuiken en het ‘laatste ei’.

Voor wie al dacht, die Paashaas neemt niet erg ruime marges met de eieren, dat ‘laatste ei’ is vrij symbolisch. Er zijn in de afgelopen jaren zoveel eieren in het bos blijven liggen dat er nu veel meer dan 120 zijn. Toch telt het 120e ei als laatste en Arends vriendje Olivier is de gelukkige vinder!

Natuurlijk doet Jan ook mee. Het leuke is dat de allerkleinsten eerst mogen zoeken en dan pas de grotere kinderen. Jan is dolblij met zijn eigen, eerste, zelfgevonden paasei!

Ook Arend en Bette hebben al snel drie eieren bij elkaar en winnen een zak snoep en een bekertje ranja. Een erg leuke, supergoed georganiseerde activiteit met schitterend zomerweer en koffie met koek voor de papa’s en mama’s. Wat wil je nog meer? Chapeau, Henk-Jan en Geesje!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *