Culturele open dag

Op Hemelvaartsdag is er in Noordbroek traditioneel de Culturele Open Dag. Alle galerieën, musea, leuke winkeltjes, monumenten en nog veel meer zijn open voor publiek en het is er gezellig druk. (Musea? Ja, musea. Je verwacht het niet, maar Noordbroek heeft toevallig de grootste museumdichtheid van Nederland. Zo is er bijvoorbeeld een strijkijzermuseum en een aardewerkmuseum.)

We maken een rondje langs de prachtige oude kerk met het wereldberoemde Schnitgerorgel en de herstelde fresco’s (tijdens de beeldenstorm is er een kachelpijp door een schildering van Maria geramd), we bezichtigen de molen, lunchen met pannenkoeken van ter plaatse gemalen meel en we bezoeken een bio-boerderij met kalfjes, kuikentjes en… biggetjes. Véél biggetjes.

Om de kinderen bij de les te houden nemen we uit het boerderijwinkeltje hamburgers mee voor op de barbecue. Arend, Bette en Jan smullen er onbekommerd van, niks niet ‘ah, zielig!’ zoals ik had verwacht. ‘t Zijn echte dorpskinderen!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *