Avonturenfietstocht

Gisteravond was de Avonturenfietstocht van de Sint-Antoniusschool. Een avondvullend programma met een lange fietstocht, onderweg spellen en eten en drinken en afsluitend een gezellig hapje en drankje in de school. Een superidee! Gelukkig kon de tocht doorgaan ondanks het noodweer overal in Nederland – bij ons was het namelijk wonder boven wonder droog.

Desondanks pakken we het jongste Spijkertje goed in. Hij heeft zich de hele avond uitstekend vermaakt, lag lekker rond te kijken, prinsheerlijk in de fietskar en kreeg natuurlijk ALLE aandacht van de andere papa’s en mama’s, juffen en kinderen.

Het eerste station: touwtrekken. De kinderen tegen de papa’s en mama’s. De papa’s en mama’s doen hun uiterste best, maar ze maakten geen schijn van kans.

Na het touwtrekken komt het zaklopen. Helaas gaat dat niet optimaal. De bedoeling was om met het hele gezin in een “Big Bag” te stappen en dan naar de finish te hopsen. Jan kon echter niet over de rand van de Bag heenkijken, Bette viel al bij de eerste sprong en wilde toen niet meer meedoen en Arend was veel te enthousiast om netjes op “één-twee-JA!” te wachten zodat we allemaal met onze neus in de modder tuimelden.

Dan fietsen we verder naar het Odd Fellow huis. In de “slotgracht” zwemmen een heleboel eendjes die de kinderen mogen ophengelen. Meester Jos, de organisator van de hele tocht (hoera voor Meester Jos!) coördineert het hengelen en deelt spekjes uit aan alle kinderen die een eendje hebben gevangen.

Na de tocht is er een borrel in de school die trouwens ook ter ere is van het vertrek van Juf Riny, de onvolprezen juf van de “opschoolse opvang” (Bettes term voor “voorschoolse opvang”. Het is erg gezellig met ranja, wijn en stokbroodjes. Alle drukte, hitte, lawaai en aandacht zijn voor Gijs een beetje veel (neem het hem eens kwalijk!) na zo’n lange tocht en brullend vertrekt hij samen met mama naar huis. Van dat festijn zijn dus geen foto’s maar ook de afsluiter was erg leuk en gezellig. Een erg geslaagde avond!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Avonturenfietstocht

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *