Zwemdiploma

Het is zover! We hebben een kind met een zwemdiploma!! Onze Arend heeft afgezwommen en is uiteraard geslaagd. Het was een warme en drukke aangelegenheid maar eerlijk is eerlijk: ze maakten er een groot feest van.

Klaar voor de start!

Zwemmen! De kinderen moesten eerst een baan schoolslag, dan rugslag, door een onderwaterring zwemmen, drijven, borstcrawl (wtf? borstcrawl? dat hoefden wij écht nog niet bij diploma A!) en watertrappelen. Dit alles natuurlijk met kleren aan. Arend deed alles geweldig!

Het was in het zwembad nogal warm. Om te beginnen was de voorgaande groep, die voor diploma B/C ging, nogal uitgelopen dus hadden we al ruim een half uur in een STIKHETE, BOM-, maar dan ook BOMVOLLE hal staan wachten (met vier kinderen) tot we eindelijk konden gaan omkleden en zwemmen. De temperatuur in het zwembad was ook tropisch te noemen. Het meisje naast mij heeft kennelijk ervaring want die loopt in een spaghettitopje. Ik had wel een t-shirt aangedaan (met de gewone zwemlessen is dat over het algemeen wel te harden) maar die arme, arme Gijs zat in een lekker warm pakje in de draagzak tegen mijn buik. Die heb ik dus halverwege maar uitgepeld toen het hoofdje onder mijn kin wel érg rood begon aan te lopen.

Jan met opa Jan en oma Betty. Hier heeft hij nog zijn kleren aan, later loopt hij ook kletsnat van het zweet rond in alleen zijn romper.

Maar: uiteindelijk is alle moeite niet tevergeefs geweest! We hebben een kind met een zwemdiploma!

Arend na afloop dolgelukkig: “als we nou nog eens naar dat mooie zwembad gaan, dan mag ik óók alleen in het badje onder de grote glijbaan, net als Lars!” Hij was er zo sneu van, hij werd weggestuurd door de badmeester want zijn moeder was zo stom om eerlijk te vertellen dat hij nog geen diploma had. Twee dagen voor het afzwemmen. Nouja, binnenkort als het weer goed is er nog maar een keer naartoe!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Zwemdiploma

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *