Fractalfood

Vandaag eten we Romanesco broccoli.

Romanesco is een groente die smaakt naar broccoli (hoe bestaat het) en die de vorm heeft van een fractal. Een fractal is een meetkundige figuur die zelfgelijkend is, dat wil zeggen opgebouwd is uit delen die min of meer gelijkvormig zijn met de figuur zelf. Deze wijsheid bedenk ik niet, ze is gekopieerd van wikipedia. Ook het herkennen van de fractalvorm in de Romanesco is niet origineel. Maar beter goed gejat dan slecht verzonnen toch?

Ik kook de Romanesco in zijn geheel (staat helaas niet op de foto) en vraag aan de kinderen wat ze er van denken. “Lekker, broccoli!” roept Arend. “Kijk nou, een kerstboom!” zegt Bette verrukt. Tja, ze zijn ook niet behept met wiskundig-geniale genen. Hoewel…

“Kijk”, zegt Bette, “en als ik er een stukje afpeuter is het een minikerstboom!”

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *