Brownies

Gisteren heb ik echt de allerlekkerste brownies gebakken die ik ooit heb gehad. Ik wilde een link naar het originele recept plaatsen maar na wat nadenken realiseerde ik me dat ik het recept zo onherkenbaar heb veranderd dat niemand iets heeft aan die link. Vandaar dat ik het recept dat ik er uiteindelijk van heb gemaakt hier maar even opschrijf, dan raak ik het ook niet kwijt.

Nodig:
100 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram gezouten roomboter
3 eieren
250 gram donkerbruine basterdsuiker
200 gram pure chocolade
150 gram witte chocolade
200 gram gehakte walnoten & amandelen
200 gram gehakte dadels

Verder nodig:
mixer
vierkante metalen bakvorm
3 kinderen

Smelt de boter en de chocolade au bain marie. In de magnetron kan ook maar dan moet je wel wat subtieler van geest zijn dan ik – 5 minuten op 750 watt is nogal veel te veel. Vandaar dat dit recept pure en witte chocolade combineert, de pure was op omdat ik die had verprutst bij de eerste smeltsessie. Klop de eieren in een kom en voeg de suiker toe terwijl een kind voorzichtig in de boterchocoladeprut roert.

Klop net zolang tot het een glanzende bruine massa is geworden. Giet de gesmolten boterchocolademassa erdoorheen terwijl een kind het mengt. Klop dan het zelfrijzend bakmeel erdoor. Roer de noten en de dadels door het beslag. De dadels zitten er trouwens alleen door omdat ik die toevallig had liggen en ze op moesten, maar het was wel een goede aanvulling. De brownie werd er nóg lekkerder plakkerig van.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakblik in en bestuif met bloem. Schep het beslag in de bakvorm. Bak ongeveer 40 minuten (ik weet niet meer precies hoe lang, na een half uur heb ik nog een paar keer een paar minuten extra gedaan). Laat intussen de kinderen de afwas doen.

(Kind nummer drie staat er niet op maar die zette de afgedroogde spullen op de keukentafel, klaar om in de kast gezet te worden. Wie een werkende vaatwasser heeft kan deze stap uiteraard overslaan…)

Laat de brownie in de vorm afkoelen en bik de randen een beetje los. Omkeren op een rooster heb ik niet gedaan want hij begon uit elkaar te vallen toen ik ‘m zou omkeren. Ik heb ‘m dus gewoon in de vorm gelaten en dat werkte ook prima.

Serveer in kleine porties, het is ontzettend machtig. Vergeet niet aan je gasten te vertellen hoe goed de kinderen hebben meegeholpen!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Brownies

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *