Maaltijd

Jan: mama, wat is dat?
Ik: dat is een aardpeer.
Jan (vies gezicht): nou, dat ga ik echt niet opeten, die aardpeer!

Ik kan hem geen ongelijk geven. Vanavond eten wij groentepakketrestjes, weer zo’n heerlijke authentieke combinatie van ‘vergeten groenten’: curry van kip en aardpeer met salade van geraspte koolrabi. Mjam.

Mensen, er is een réden dat we die groenten zijn vergeten.

Aanvulling
Gezegd moet worden dat mijn kip-aardpeercurry (lekker mals gestoofd in de Crock Pot, het moderne non-hippie equivalent van de Römertopf) eigenlijk best heel geslaagd was. Dat wil zeggen, Christiaan vond het echt lekker en zelfs de kinderen hebben ervan gegeten. De salade van geraspte koolrabi (met een granny-smith appel erdoor en een dressing van crème fraîche en mango chutney) was er lekker fris bij. Ik ben geloof ik alleen gewoon niet dol op die weeïge smaak van aardpeer. Mja, dan moet je het maar leren eten, hè…

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *