Knutselarijen

Sint-Maarten is alweer een maand geleden, maar hier toch nog even de lampionnetjes. Een vlinder voor Arend (zijn klas heet de Vlinders) een stuk kaas voor Bette (zij zit in de Muizen), een paddenstoel voor Jan (op zijn crèchegroep was het thema “kabouters” net aan de gang) en voor Gijsje een smurf.

Allerhande knutsels en tekeningen van Bette:

En tenslotte een baby en een kikker – de baby van Arend en de kikker van Bette. Heel echt, met ledematen van trappetjes, zelfgevouwen van papierlinten.

De baby van Arend was in het kader van een project “waar komen de kindertjes vandaan”. Dit project vond plaats ergens in mei, vlak voor de zomervakantie, dus toen Arend nog in de kleutergroep zat. Dat kwam wel mooi uit want toen werd onze baby ook net geboren. Nu mogen de baby’s mee naar huis. Arend vertelt:

“Weet je hoe dat gaat, mama? Je hebt één hele grote bal, en een heleboel zwemmertjes. En alle zwemmertjes proberen als eerste bij de bal te komen! Maar er kan er maar ééntje naar binnen in de bal. En als er één zwemmertje in de bal zit, dan gaat de bal op slot want dan wordt de buitenkant helemaal hard! Dus dan kan er niet nóg een zwemmertje in de bal!”

Trappetjes vouwen van papierlinten, vroeger vond ik dat altijd één van de leukste dingen om te doen bij ‘crea’. Of eigenlijk, één van de weinige leuke dingen om te doen bij ‘crea’. Ik ben namelijk niet zo heul crea. Mijn kinderen wel. Dat zal dus wel met de zwemmertjes zijn meegekomen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *