Zondagse brunch

Je hebt het één en ander aan restjes en je hebt wel zin in een snack… heb zitten twijfelen tussen appelbollen en iets hartigs en na een korte tour door de koelkast werden het kaasbroodjes. Zijn we gelijk van een hoop restjes af.

Nodig:

Drie plakjes bladerdeeg (omdat je eerder die week al eens de andere zeven hebt gebruikt en je de overgebleven plakjes anders vrijwel zeker over een paar weken kunt weggooien want je bent altijd te beroerd om ze even in een diepvrieszakje te doen).
Bloem, ongeveer 30 gram en een ei. (altijd wel in huis).
Scheutje melk, ik vermoed ongeveer 20 cc
Boter, ook ongeveer 30 gram. Was nog een restje van, bijna over de datum.
Half zakje geraspte kaas, over van de macaroni.

Bereiding:

Boter smelten in steelpannetje. Bloem erdoorheen roeren (let op: wordt snel een dikke klont!). Zo weinig mogelijk melk erbij doen maar net zoveel dat het een dikke ragout wordt (zoals in kroketten). Geraspte kaas erdoorheen smelten. Ragout op de niet-bebloemde kant van de bladerdeegplakjes scheppen. Randjes insmeren met geklopt ei en de plakjes schuin dubbelvouwen. Aandrukken met vork. Bovenkant ook insmeren met geklopt ei. Broodjes op bakplaat leggen. Twintig minuten op 200 graden bakken.

Resultaat:

Heel erg lekker (kinderen hebben één gedeeld), maar máchtig!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Zondagse brunch

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *