Tuinkers zaaien

Omdat onze kinderen dreigen op te groeien met het idee dat eten uit de supermarkt komt, of uit potjes en blikjes en de diepvries, hebben we onze tuin al vol staan met makkelijk te kweken, inzichtelijke meuk. Appelboompjes, bessenstruiken, aardbeien, rabarber en radijsjes. Alleen duurt dat allemaal zo LANG!

Tijd dus voor een wat sneller plantje waar Arend zelf goed aan mee kan doen: tuinkers. Keurig volgens de verpakking maken we eerst in een bakje een mooi “bedje” voor de zaadjes. Toiletpapier in het bakje leggen als ondergrond:


Dat is natuurlijk heel erg leuk want het is de eerste keer dat je véél papier van de rol mag afhalen en ermee spelen! Dat mag op de WC namelijk niet.

Daarna is het zaak om het toiletpapier goed nat te gieten.

Dan kunnen de Jip-en-Janneke tuinkerszaadjes op het natte papierbedje uitgezaaid worden.

En nu maar wachten!

Volgens de verpakking gaan ze na enkele dagen al kiemen en kun je ze na tien dagen al eten! Dat is tenminste te overzien. En nu nog kijken of Arend het ook lust! Achteraf gezien hadden we beter waterkers in plaats van tuinkers kunnen nemen, dat is minder scherp, maar goed, het gaat om het idee.

De oplettende lezertjes zullen hebben opgemerkt dat er ook al twee courgetteplantjes in de vensterbank staan te wachten tot het tijd is om geplant te worden. Mama had namelijk het kaartje niet goed gelezen: vanaf begin maart planten in de kas en vanaf begin MEI in de volle grond. Nog even geduld dus.

Ja, zo leren kinderen én ouders gezamenlijk van het “toentje”. Vraagt Christiaan, terwijl ik bezig ben de radijsjesplanten uit te zetten: “en wanneer komen er nou radijsjes aan?”. Wat bleek, hij dacht dat radijsjes ongeveer net zo groeien als aardbeien, dus aan het plantje komen te hangen, in plaats van dat het knolletjes onder de grond worden…

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Tuinkers zaaien

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *