Kerst (1): Tweede Exloërmond

De drukke kerstdagen zijn al weer voorbij! Hoewel het altijd een flink heen-en-weergereis is en een comlete volksverhuizing met onze drie koters, was het enorm gezellig en hebben we er heel erg van genoten!

Op eerste kerstdag waren we in Tweede Exloërmond, bij opa Jan en oma Betty. We waren er mooi op tijd heen gegaan want je hoeft niet te denken dat het alleen maar feest en ontspannen was! Gewerkt moet er worden, of denk je soms dat ‘t eten vanzelf op tafel komt?

Arend en Bette werden, zodra ze uit bed waren, aan het koekjes maken gezet. Plakjes bladerdeeg ontdooien, vormpjes eruit steken, kaas eroverheen, twintig minuten in de oven en klaar zijn de hapjes! Hier zien we ze hard aan het werk:

En het resultaat mag er zeker wezen!

De indeling van de avond was als volgt: vooraf aten we tomatensoep met bladerdeegkaaskoekjes. Na deze gang was er een korte pauze waarin opa en oma verder gingen koken en de kinderen een toetje konden eten en daarna in bed werden gestopt zodat ‘t kerstdiner daarna in alle rust kon worden voortgezet. Hier zitten we met z’n allen aan tafel te genieten van de soep:

En hier in een iets ruimere tafelindeling van het volwassenenvoorgerecht: steak américain, eiersalade en paling. Dit alles natuurlijk erg mooi opgemaakt.

Na dit voorgerecht volgde een heerlijk malse kalkoen gevuld met appeltjes die zo indrukwekkend was dat ik ben vergeten er foto’s van te nemen en tenslotte:

Pavlova met frambozen. Mjam!

Een zeer geslaagd en vooral ook zeer gezellig kerstdiner! Van de kalkoen was nog ongeveer de helft over die de volgende dag verwerkt schijnt te zijn in een kalkoenepeperprutje. Nanne en Ilse gingen twee dagen later zelf nog een keer kalkoen klaarmaken en hadden daarvoor een beest aangeschaft die een kilo zwaarder was dan de onze, voor minder mensen. Hmmmm… dat wordt twee dagen kalkoenepeper? Kalkoenkroketjes?

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Kerst (1): Tweede Exloërmond

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *