Kerst (2): Ommen

Op tweede kerstdag reden we richting het zuiden, naar opa Arend en oma Gea.

Het was daar al snel een drukte van belang: Gerben en Jenneke uit Hardenberg (die geen weblog hebben! Foei!), Jacolien, Wouter en Aimee uit Zwolle, Peter, Renske en Rachel uit Arnhem.

Natuurlijk moest het gezellige haardvuurtje eerst maar eens aan. Dit valt echter niet mee en het is ondenkbaar dat iemand dat in z’n eentje doet (of dat de anderen rustig blijven zitten toekijken). Eén begint, al snel komt er een ander meehelpen, een derde heeft ook nog een goeie tip.

Er is precies één reden dat Christiaan en opa Arend niet ook op deze foto staan en dat is dat die op dit moment een eindje aan het wandelen zijn. Jammer!

Opa en oma hadden nog kerstcadeautjes ingeslagen voor alle kleinkinderen! Voor Arend een prachtig kerstboek met stickertjes, die hij normaal gesproken heus rechtop houdt. Voor Bette een boek over het begin van de wereld en voor Jan een peuterveilig (dat wil zeggen: niet giftig dus eetbaar) babykerstboek. Heel erg bedankt!

De boekjes moeten natuurlijk voorgelezen worden:

Uiteraard is zo’n familiebijeenkomst een uitgelezen kans om weer eens alle kinderen in verschillende formaties op de foto te zetten. De twee jongste familieleden eerst:

Voor wie nu denkt dat Rachel en Jan ongeveer even groot zijn: Rachel heeft hier een oneerlijk voordeel want ze ligt op twee kussentjes! Op deze foto kun je goed zien dat Jan echte mannenhanden heeft vergeleken met de mooie dameshandjes van Rachel.

Nog een foto verderop wordt het minder elegant als Jan Rachels handen gezellig gaat opeten…

Omdat Jenneke uit de nachtdienst kwam en er ook weer in moest na het diner aten we vroeg: 16.30 uur. Dit had als voordeel dat we de hele maaltijd met z’n allen hebben doorgebracht! Het had echter als nadeel dat… we de hele maaltijd met z’n allen hebben doorgebracht. Dus dat er altijd wel één of meerdere mensen van tafel waren om luiers te verschonen, borstvoeding te geven, hapjes te pureren, op de open haard + rondbanjerende peuters te letten.

Dit stond echter een heerlijk en gezellig kerstdiner met de traditionele babi kipping niet in de weg!

Tijdens het toetje (zelfgemaakte milkshakes door Wouter en Jacolien) mochten Arend, Bette en Aimee nog even gezellig samen naar “Tom the tractor” kijken op hun eigen bankje:

En na de maaltijd zaten papa en mama ook heel gezellig samen op hun eigen bankje.
Ik heb werkelijk geen flauw idee wie deze foto heeft gemaakt maar zo te zien had het wijnarrangement niet uitgebreider hoeven te zijn.

Het ziet er in elk geval wel gezellig uit en dat was het dan ook!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Kerst (2): Ommen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *