Kerst (3) Sappemeer

“Derde kerstdag” is natuurlijk altijd in de eerste plaats de verjaardag van oma Gea, laat dat duidelijk zijn! Oma werd vandaag 56 jaar. Na een heerlijke en gezellige kop koffie mét zelfgebakken appeltaart vertrokken we vanuit Ommen weer richting huis.

‘s Avonds hadden we namelijk nog plannen: Renate, Franke, Kirsten, Lars, Stijn en Jort komen op bezoek! We hadden de campingtafel in de keuken gezet voor de kids. Erg handig en gezellig. Hier zien we Lars, Stijn, Arend en Bette aan het voorgerecht: champignonsoep uit een bekertje.

Een echte aanrader overigens, zo’n campingtafel, als je een zwikkie peuterkleuters bij elkaar wilt laten zitten. Een los kindertafeltje met stoeltjes kan natuurlijk ook maar het grote nadeel is dat alle elementen ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Als je nog maar nauwelijks met je beentjes bij de grond kunt komen en je zit wat te ver van de tafel af, dan trek je dus de tafel wat dichterbij, da’s vet handig. Als vier peuterkleuters dat tegelijk (proberen te) doen ziet de keuken er al snel uit als de overtreffende trap van Gordon Ramseys Hell’s Kitchen. Bij deze tafel van Bocamp zit alles aan elkaar vast.

Nadeel van deze constructie is dan weer dat over twee jaar deze heren:

ook een plekje zullen moeten hebben, en een zespersoonscampingtafel heb ik bij de Vrijbuiter nog niet gezien! Gewoon Renate blijven uitnodigen dus. De beste fateuil!

Na de heerlijke champignonsoep van Kirsten was het tijd voor het hoofdgerecht: aardappelsmilies, boontjes en kippenboutjes (door de Spiekers). Ging er goed in, vooral de “ronde patatjes”. Het toetje, met dank aan Renate, was echter toch wel de klapper van de avond!

Wentelteefjes van echte Fryske Sûkerbôle geserveerd met roomijs, slagroom en verse ananas en mango. Heerlijk!

Lars at als enige ook de stukjes fruit op, maar Bette was dan weer de enige die het HELE toetje naar binnen heeft gewerkt. Onze snoepkont.

In ieder geval een zeer geslaagde, gezellige en smakelijke derde kerstdag!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Kerst (3) Sappemeer

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *