Oud en Nieuw

Een heel bijzondere oudejaarsdag dit jaar. Voor het eerst in het leven van Arend en Bette, en ook een hele tijd geleden voor papa en mama, kunnen we op natuurijs! Arend en Bette hebben nog geen schaatsen dus dan maar op de schoenen. ‘t Was zo toch al spannend genoeg om op het water te lopen:

Bette viel ongeveer direkt toen ze erop stond en heeft de rest van de dag “ijs is glad hè mama!” gezegd.

Na het ijs-avontuur gingen we daarom maar snel naar de tent van de wijkvereniging die vlakbij stond. Daar kochten we een grote zak oliebollen. Verder werd er chocolademelk, koekjes en glühwein geserveerd!

Na zo’n echte winterse dag moet er natuurlijk echte winterse snert worden gegeten. Het kenmerk van geslaagde snert: het roerapparaat moet er rechtop in blijven staan.

We hadden dit jaar bezoek uit ‘t verre Boxtel: Geert, Wilma en Jasper. Deze laatste vond de snert in elk geval lekker! Zijn eerste snert, naar ik begreep.

Papa had ook nog vuurwerk ingeslagen. Na het eten ging hij daarom nog even een pot afsteken en wat sterretjes laten branden. Helaas doet de foto er niet echt recht aan: het felle licht dat je ziet is de flitser en de sterretjes (helemaal onderin) zijn, op z’n zachtst gezegd, niet echt indrukwekkend. Maar de intentie telt!

Daarna is het de hoogste kinderbedtijd. Voor de vier kinderen hebben we gezamelijk drie vrijwel identieke babyfoons op een rij:

De meest (voor de kijkers) linkse staat op de kamer waar Jasper sliep en daar was het “te koud” zoals op het schermpje is te lezen. De middelste houdt Bette in de gaten die net twee graden celsius meer heeft. Jan moet het helaas doen met een primitief geval waarop je niet eens de temperatuur kunt zien en Arend zelfs helemaal zonder! Verwaarlozing!

En ja, ‘s avonds een kerel, ‘s morgens een kerel. Of een dame. Nieuwjaarsdag of niet, in een nette wijk als de onze kun je je vuurwerkbagger natuurlijk geen week laten liggen, dus aan het werk!

Schitterend door afwezigheid is natuurlijk mama, die ging wel binnen de ontbijttafel opruimen…

Wij hebben geweldige feestdagen gehad, iedereen heel erg bedankt, en natuurlijk nog veul haail en zeeg’n in ‘t Nij Joar!!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Oud en Nieuw

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *