Toertocht

Okee, het wordt misschien een beetje saai, maar dit schaatsverhaal willen we toch nog even kwijt!

‘s Woensdags is het zo ver: de eerste officiële KNSB toertochten op natuurijs kunnen worden verreden! Hier willen we natuurlijk bij zijn dus Antje neemt vrij, Chris was al vrij, kinders op de crèche – ideale omstandigheden.

(*kuch* kolven in de auto *kuch* je moet er iets voor over hebben…)

We besluiten te gaan voor de Blokzijler Merentocht die door het prachtige nationaal park De Wieden langs dorpjes als Jonen en Muggenbeet voert.

We waren net op tijd – in de loop van de dag begon het flink te dooien en werd het ijs zo slecht dat de organisatie de tocht moest staken! Er waren zelfs flink wat deelnemers door het ijs gezakt. Na twaalf uur mocht er niemand meer starten en halverwege de middag werden er actief mensen van het ijs gehaald door de organisatie en de politie. Desondanks waren er nog legio eigenwijze idioten die ergens halverwege de route het ijs opgingen.

Gelukkig konden wij de hele tocht nog uitschaatsen! Onze medailles:

En we zijn zelfs nog op tv geweest! Gea (Christiaans moeder) zag ons voorbij komen op rtv-oost. Blijkbaar hebben ze ons er later uit geknipt (snap je dat nou?) want bij terugzoeken op internet kon ik ons niet helaas vinden. Wel hoorde ik de verslaggever zeggen dat het ijs volstrekt onbetrouwbaar was inmiddels, vooral het pontje bij Jonen was volgens hem een echte ‘necklebot’…

Overigens wordt de Blokzijler Merentocht aanstaande zondag weer gereden – wij kunnen het zeker aanraden want het was prachtig!!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Toertocht

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *