De gezelligste tijd van het jáááár…

… met het hele gezin, bij elkáár,
(ding-dong, ding-dong)
Sky radio! (the Christmas station!)

Het Sky radio deuntje van december. Moet ik steeds aan denken als wij in de gezelligste tijd van het jaar proberen wat rust te creëren bij en voor onze doorgedraaide koters.

Natuurlijk ís het ook heel gezellig! We genieten volop. Ondertussen gaat dit al vanaf eind oktober (voorbereidingen op het Halloween Griezelfeest) via november (Sint-Maarten), langs de intocht van Sinterklaas, Sinterklaas op de crèche, Sinterklaas op de BSO, Sinterklaas op school, Sinterklaas spelletjesdag en Pakjesavond, rechtstreeks naar de voorbereidingen op kerst. Let op: de goedheiligman is nog geen dag het land uit of er staat een kerstboom in de klas. Een halve week later lopen we met z’n allen over de kerstmarkt van Arends basisschool.

Supergezellig, jazeker. Maar ook wel een beetje (boel) veel. Zeker voor Arend, bij wie alle prikkels soms wel op een sterkte van 300% lijken binnen te komen. Is het dan gek dat hij de zondag na het kerstboom-optuigen en het kerstverhaal naspelen met Fisher Price poppetjes het allemaal éven zat is?

Aanleiding weet ik niet eens meer…

… maar het heeft zeker een half uur geduurd.
Gelukkig even wat rust met thee en speculaas.
Het houdt nog niet over maar de kalmte lijkt weergekeerd:

En dan is het nog maar half december…

Bette is gelukkig nogal stoïcijns en laat alle drukte maar wat over zich heen komen. Een beetje zoals papa. Die sukkelt rustig met drie kleintjes de kerstmarkt over om poffertjes voor iedereen te halen. Mama gaat gewoon op zoek naar het glühweinkraampje en Jan is dik tevreden als hij na afloop een oliebol mag opeten:

Zo komen we december wel door. En het wordt vanzelf januari…

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

3 Reacties op De gezelligste tijd van het jáááár…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *