Kerst komt eraan

Vrijdag hebben we op de kerstmarkt van Arends basisschool een denneboom gekocht. Vanmorgen is het een échte kerstboom met lichtjes, slingers, ballen en natuurlijk de kerstman, het vogeltje en de piek. Voor de mensen die nog geen kerstboom hebben versierd hier wat gratis tips, leer van ons:

1. Controleer vóórdat je je geselecteerde lampjessnoer zorgvuldig in de boom hebt gehangen en alle lampjes aan takken hebt vastgemaakt, of het betreffende snoer het DOET.
2. Controleer vóórdat je de loeizware piano volpakt met waxinelichtjes, boeken, kerstprullaria en stokjes wierrook, of deze niet toevallig pal voor het stopcontact staat dat zich het dichtst bij de kerstboom bevindt.

Om helemaal in de juiste sfeer te komen zet iedereen zijn kerstmuts op:

En dan op naar de kerstboom. Ze vinden ‘m alledrie prachtig.

Gelukkig is-ie een stuk kleiner dan vorig jaar, toen we de top moesten amputeren om ‘m in huis te laten passen en we nog twee dozen kerstballen erbij hebben moeten kopen om ‘t een béétje wat te laten lijken. En wat heerlijk om nu gewoon de terrasdeur open te doen en je kerstboom binnen neer te zetten, vergeleken met laten glijden over zeiltjes met drie personen omdat het stuk jungle niet te tillen is. Om binnen een uur klaar te zijn met optuigen en om ‘m op Jan-veilige hoogte op een tafeltje te kunnen plaatsen. Hier voorlopig geen woudreuzen meer in huis.

(Paar dozen kerstballen kopen, iemand?)

Dit is ‘m, en eronder staat nog een verrassing!

Het is het Fisher Price Little People kerststalletje dat ik écht niet kon laten liggen. Maria, Jozef, kindje Jezus, os, ezel, drie Koningen met een kameel en zelfs een engel. Helemaal compleet. Dacht ik. Niet dus. Er is wel een schaapje maar géén herdertje! Geen nood, daar vinden we wel iets op, de (*Village*) Little People buschauffeur kan dienst doen als herdertje.

Daar lig je dan bij nachte. Ideaal is het niet, maar goed.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Kerst komt eraan

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *