Koekjes: revisited

Vandaag gaan we lekker zelf koekjes bakken. Na enig speuren vind ik een recept dat er wat eenvoudiger uitziet dan pepparkakor en toch lekkerder dan macrobiotische, suikerarme havermoutkoekjes. Uiteindelijk kwam ik uit op een zeer simpel recept voor zandkoekjes. Dat bleek inderdaad een handig recept te zijn alleen al omdat het niet uitmaakt of de boter hard of zacht is, en het deeg zich gemakkelijk laat kneden en uitrollen.

Arend en Bette maken de koekjes uit de deeglap. Arend legt zijn pas gemaakte koekmannetje zorgvuldig op de bakplaat: “deze moet hier liggen, want het poppetje volgt de ster, naar Bethlehem!” Op de achtergrond zien we papa dapper in weer en wind sneeuwschuiven.

Bij de thee eten we al een heleboel koekjes:

En later kunnen we Lars en Stijn ook nog trakteren!

Bette en Stijn als vanouds op één stoel:

Het is éven uit geweest tussen Bette en Stijn. Bette was niet meer Stijns vriendinnetje. Ze had iets vreselijks gedaan. Toen we met z’n allen bij Lars en Stijn gingen patat eten, en Bette voor het eten haar handen waste, droogde ze ze af aan Stijns ‘Doeta’… een zeer heilig relikwie. Gelukkig heeft Stijn het in zijn hart gevonden Bette te vergeven!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *