De B is van Bette…

… die bakt voor ons brood!

Als we Arend naar school hebben gebracht lopen Bette, Jan en mama door naar de bakker. Op de terugweg heeft Bette honderd vragen over brood: waar wordt brood dan van gemaakt, maar wat is meel dan, maar wat is gist dan, maar wat is rijzen dan, enzovoort. Dus ik dacht, weet je wat, we gaan gewoon een brood bakken!

Bette kijkt in het kookboek naar een goed recept terwijl ik in de kast rommel om te zien wat we in huis hebben aan benodigde ingrediënten.

Meel hebben we, wit en volkoren, maar geen gist. Wél bakpoeder. Helaas schrijven alle recepten in het kookboek gist voor. Niet getreurd, op internet vinden we een recept voor brood dat met bakpoeder kan! Het gaat om een zogenaamd Iers Sodabrood (met dank aan Francijn!).

We verzamelen alle benodigdheden:

en roeren die in een grote beslagkom door elkaar.

Lege artis kneden we het deeg en vormen we een mooie bal, die we gladstrijken van boven:

en in de bal maken we drie inkepingen die straks het fraaie ‘authentieke’ uiterlijk aan ons brood moeten gaan geven. De oplettende lezer ziet dat we niet van de honger zullen omkomen mocht het brood mislukken, we hebben flinke inkopen bij de plaatselijke bakker gedaan…

25 minuten in de oven; het leuke van een bakpoederbrood is dat ‘t ín de oven rijst, dit geeft beslist een goede show. (“Mama! Het blood GLOEIT!”)

En dan is het klaar! Het ziet er wel wat anders uit dan die van Francijn.

LOL wut? Of toch meer Pacman?
Het was heel leuk om samen een brood te bakken en het was nog lekker ook!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

5 Reacties op De B is van Bette…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *