Vakantie!

In de tweede week van de meivakantie hebben wij gekampeerd op de prachtige natuurcamping De Roos in Beerze! Een schitterende camping in een meer dan schitterende omgeving. Helaas werkte het weer niet echt mee: het was de hele week erg koud (7 à 10 graden met één dieptepunt van 6 graden overdag), bewolkt, buiig en twee volle dagen regen. Gelukkig waaide het niet hard en was het al met al het grootste gedeelte van de tijd droog. Dat scheelt alweer.

Hier zien jullie het mooie plekje van onze caravan, aan een veldje met speeltuin, onder een ongeveer honderd jaar oude eik (volgens opa Arend):

En hier langs de zijkant van het veldje een arm van de Vecht met de toppen van de bomen in het avondzonnetje:

De speeltuin, met Bette op de schommel. Eigenlijk is het een rekstok maar Bette wilde erop schommelen, al was het alleen maar om de jongens van de camping eens wat te laten zien.

Zoals ongeveer overal waar wij heengaan was Bette weer eens het enige meisje. Soms is dat best zwaar. Vooral als de ‘jommens’ dan allemaal flauwe dingen tegen je gaan zeggen. Bette kwam op een gegeven moment zéér verbolgen naar mij toe omdat ze een liedje voor haar hadden gezongen, de tekst was als volgt:

Jongens zijn sterk
die klimmen in de kerk
meisjes zijn slap
die vallen in de pap

Dat laat Bette zich dus niet zeggen (goedzo Bette!) dus ze wenste acuut op de hoogste schommel plaats te nemen om eens te laten zien wat ze allemaal wel durft.

(Note: nu moet Bette ook nog een béétje leren kamperen… onze prinses op de erwt weigerde in het WC-hok te plassen als er ook maar één grasje op de grond lag of wat modder in de douche… daar is haar moeder gewoon stoer bij!)

Een papa wierp zich op om met een hele club jongetjes van tussen de vier en de zes jaar oud te jeu-de-boulen. Arend vond het prachtig!

En Jan mocht met papa op de schommel.

‘s Avonds nog een mooi verhaaltje, en dan op stok!

Het slapen met z’n vijven in de caravan ging wonderwel goed! Het grut was na een dag spelen, rennen en warm blijven dermate uitgeput dat ze eigenlijk steeds prima sliepen en dat moet ook, want is er één wakker dan zijn we het allemaal. Een heerlijke vakantie!

Dit bericht is geplaatst in Slider. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Vakantie!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *