Schoolfeest

Vandaag is het schoolfeest! Het thema dit jaar is ‘boertjes en boerinnetjes’. Alle schoolkinderen moeten natuurlijk verkleed komen. “Verras ons!” stond er in de nieuwsbrief. Ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Overall, klompen en een rode zakdoek zijn niet echt origineel. Wat te doen?

Gelukkig bedacht mama dat oom Nanne ooit op de kermis een prachtig boerenbeest heeft gewonnen:

Dus met de tas op de rug (Arend) en een grote koe in de armen (mama) op naar de school!

Bij binnenkomst in de klas: allemaal boertjes en boerinnetjes! De stoere cowboy is David en de boer met de hark is Marten. Die zijn beide vriendjes van Arend.

Arend zelf gaat naast één van de mooiste boerinnetjes zitten:

De koe viel trouwens bij de hele klas zeer in de smaak, iedereen vond Arend een heel originele boer!

Juf Madelon in vol boerenornaat, met een klein boertje op schoot die het allemaal maar eng vond (trok gelukkig snel weer bij):

Toen de papa’s en mama’s weg waren barstte het feest los! Er waren onder andere oudhollandse spelletjes, een springkussen, een draaimolen, pannenkoeken, ijsjes en een workshop Delftsblauwe-tegeltjes maken. Arend heeft genóten! Zoals wel te zien is hieronder was hij na afloop van het schoolfeest rijp voor de sloop:

De oplettende lezertjes zullen opmerken dat hij ook geen rode overall met geruit overhemd meer aanheeft. Dat heeft de volgende oorzaak. Lars en Stijn, die allebei al naar school gaan, gingen na het schoolfeest even met ons mee om in de tuin te spelen met Arend. Mama Kirsten ging met mama Antje even een kopje thee drinken. De jongens mochten in de tuin met waterpistooltjes spelen en bij wijze van hoge uitzondering deze zélf vullen bij de buitenkraan. Normaal mag dat niet want dan moet de schuttingdeur open en kan Jan naar de weg lopen. Duidelijke afspraken: alleen de pistooltjes vullen en dan de kraan weer dicht.

Na het kopje thee wilde Kirsten weer naar huis dus we zouden even in de tuin gaan vragen of Lars en Stijn nog bleven spelen, of dat ze mee gingen. Wat hadden de heren in de tussentijd gedaan? De tuinslang (half) aangesloten op de buitenkraan, zodat er een heleboel water langs spoot en er een totale overstroming rondom de kraan was ontstaan, verder een complete tsunami van water en modder veroorzaakt bij het andere eind van de tuinslang op het terras waar óók nog ruim voldoende water uitkwam en daarna hadden ze elkaar kled-der-nat gespoten.

En dan dus als moeders je lachen inhouden en streng optreden hè… ouderschap is zwaar!

Dit bericht is geplaatst in Slider. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Schoolfeest

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *