Biiiiiig plons!

Langs Hoogezand-Sappemeer loopt het Winschoterdiep. Aan dit grote kanaal liggen heel wat scheepswerven die kustvaarders bouwen. De schepen worden, als ze klaar zijn, te water gelaten van een zogenaamde “dwarshelling”. Dit houdt in dat de schepen evenwijdig liggen aan het water en dus zijdelings van de kade glijden. Dat geeft een boel waterverplaatsing. Op een miezerige zaterdagochtend was er een tewaterlating waar wij naar gingen kijken.

In afwachting van de grote plons:

PLONS!!!!
Deze foto is een beetje van het begin van de plons, maar de hier ontstane minitsunami spoelde helemaal over de weg heen en maakte auto’s zelfs nat die in de berm aan de overkant van de straat stonden!

Na het te water laten veert de boot weer een indrukwekkend eind terug, en komt dan in normale vlakke positie tot rust.

De boot werd daarna door een sleepbootje weggesleept. Leuk om een keer te hebben gezien!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *