Appel

Om maar eens te laten zien dat Jan heus ook wel eens gezellig aan tafel zit! Jan is dol op appel. Hij wil echter géén appel in stukjes (ook niet als Arend en Bette het wel in stukjes krijgen dus dat is op zich wel vreemd) maar hij wil een héle appel. Valt het jullie trouwens ook op dat Jan kennelijk wel een boel te willen heeft bij ons thuis? Hoe het ook zij, bij het fruit eten ‘s morgens krijgt Jan een hele appel. En die smikkelt hij dan ook rustig in zijn geheel op. Met klokhuis en al. Deed zijn vader vroeger ook al, hoorde ik uit betrouwbare bron.

Een appeltje is gezond moeten we maar denken, en het levert in elk geval leuke foto’s op:

O ja, wie zich afvraagt waarom er een matras in de vensterbank staat… dat is wel erg. Wij waren een avondje op pad (naar de verjaardag van Renate) en onze overbuurjongens waren er om op te passen. We hadden ze gezegd dat Jan ‘s avonds nog wel eens ligt te neuzelen om niks en dat ze niet bij elk piepje naar boven moeten hollen want dan is hij de hele avond bezig. Toen we thuiskwamen van de verjaardag vertelden de jongens ons vol trots dat Jan een paar keer had geroepen, maar dat ze er niet aan hadden toegegeven en dat hij toen rustig in slaap was gevallen. Prima!

Totdat we bij Jan op de kamer kwamen kijken en bleek dat hij over zijn hele bedje had overgegeven, en uiteindelijk maar middenin de troep in slaap was gevallen. Wat erg!!! We voelden ons natuurlijk ZOOOOO schuldig. Die arme Jan. Het matras staat daar dus op de verwarming te drogen want die hebben we onder de douche gezet en Jan in het bad. Om 1 uur ‘s nachts.

Het lijkt er niet op dat Jan er veel aan heeft overgehouden, maar wij zijn getraumatiseerd. We hebben de volgende keer dat we op pad gingen de buurjongens toch maar geïnstrueerd even bij Jan te gaan kijken als hij roept…

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Appel

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *