Een slimme meid…

Vandaag is de kachel op school (weer) stuk. Dit was een aantal weken geleden ook al het geval, de ketel is toen gerepareerd maar helaas niet definitief blijkbaar. Er is één lokaal verwarmd en de rest is onder nul. De kinderen mogen kiezen of ze op school willen blijven of niet.

Arend is met zijn winterjas en wanten aan het tafelvoetballen met ‘de grote jongens’ (Vincent en Joost die hij kent van de BSO). Hij heeft het duidelijk niet koud en piekert er niet over om mee naar huis te gaan. Saai! Bette wil liever wel naar huis. Maar ja, mama had zich nét in het hoofd gezet wat dingen in Groningen, op de RuG, te gaan doen! Weet je wat? Bette mag voor deze ene keer mee! Het bureau van Ans is (nog) leeg dus Bette zet zich aan het tekenen en mama gaat snel haar dingetjes doen.

Iedereen vindt het heel grappig, zo’n nieuwe medewerker. Om elf uur mag Bette de grote koeienbel op de tafel in de gang luiden voor de koffiepauze en we kunnen vandaag zelfs kiezen tussen koekjes met suiker erop, en koekjes met chocola erin. Eigenlijk heel gezellig en het werkt, tegen de verwachting in, wonderwel! Voor een paar uur tenminste, daarna wordt het toch wel wat minder leuk natuurlijk. Bette vindt het trouwens wel een teleurstelling, dit werk van mama, want waar zijn de zieke mensen nou? Tja, op dit werk hoeft mama alleen maar dingen uit te rekenen en op te schrijven… véél minder leuk!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *