Sneeuwpop

Vandaag dooit het een klein beetje. Dat betekent dat de sneeuw eindelijk wat plakkerig gaat worden. Tijd dus voor een sneeuwballengevecht (hier zijn geen foto’s van ;-) ) en een sneeuwpop!

Zo’n bal rollen is zwaar werk:

Papa zet de grote sneeuwballen op elkaar. Met vereende krachten wordt er sneeuw tussen gesmeerd om het nog stabieler te maken. Bette fabriceert intussen een neus van sneeuw. Je moet wat, als je overijverige moeder alle winterpenen heeft verwerkt tot wortel-knolselderijsoep (*kuch*).

Dan nog twee ogen en een mond, wat droge lavendeltakken als een mooie bos haar en een sneeuwruimer in de hand (wat? een sneeuwman met een sneeuwruimer? hoe macaber) en klaar is de sneeuwpop! Hij is prachtig geworden, en bijna net zo groot als papa.

Die is maar zo niet uit de tuin gesmolten!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Sneeuwpop

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *