Diner

Omdat we deze week met z’n allen kerstvakantie hebben, leek het ons leuk een ‘echt diner’ te organiseren met de kinderen. Dus, chic de tafel dekken in de woonkamer, anders zit je vlak naast het rommelige aanrecht waar ondertussen de volgende gang klaargemaakt moet worden. Arend en Bette mogen druivensap drinken uit een écht wijnglas en krijgen en passant een lesje bestek-neerleggen. Ze vinden het erg bijzonder, zoveel bestek en ook nog op elkaar gestapelde bordjes!

Het zorgvuldig voorbereide menu is geworden:

Natuurlijk helpen de kinderen mee met het bereiden van de gerechten. De eerste gang: plakjes leverworst met cranberrycompote.

De tweede gang: tomatensoep. “Kerseboom, soep!” beweerde Jan steeds tijdens het eten. “Waar hééft hij het toch over”, dachten wij. Tot ons een lichtje opging: de takjes peterselie die we er als garnering in hadden gelegd. Lijkt precies op een mini-denneboompje. Als je niet heel goed kijkt. Dus ja, een kerstboom in je soep!

Dan de pasteibakjes met kipragoût. Nog best lastig om de lobbige ragoût in de bakjes te krijgen, vooral als je er nauwelijks bij kunt. Maar het is goed gelukt! Uiteraard wordt het bordje afgemaakt met nog een kerstboompje ter garnering.

Het hoofdgerecht, dat een stuk beter smaakte dan het er hier uitziet:

En het toetje.

Arend is tegenwoordig een zeer goede (geen grote) eter! Hij proeft alles. Van deze maaltijd heeft hij alle voorgerechten opgegeten, zijn knakworsten, en een hapje stamppot. Alleen de appelmoes vond hij ‘vies’. Sta je daar zelf voor in de keuken, wenst het grut Euroshopper appelmoes. Het is wat. Bette en Jan hebben ook goed hun best gedaan! Al met al was het erg leuk en gezellig. Erg inspannend ook, toen iedereen was verzadigd, schoongeboend, de kids in bed lagen en de keuken opgeruimd waren pa en ma geradbraakt. Maar dineren met kleuters: het kan! En wij hadden de indruk dat ze er zelf ook van hebben genoten!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Diner

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *