Verjaarspartijtje

Bette werd in de vakantie vijf. Behalve groot feest op de camping mocht ze ook nog thuis een feestje geven voor haar vriendinnetjes van school. Over een ‘thema’ hoefde Bette niet lang na te denken: een sprookjesfeestje! Op eigen initiatief had ze tegen al haar vriendinnen gezegd dat ze in een prinsessenjurk moesten komen. Toen we bedachten dat Bette dan natuurlijk zelf óók vast een prinsessenjurk aan zou willen deelde madame mee dat zij haar “eigen feestjurk met de roosjes” aan wilde. Ook goed! Natuurlijk wilde Jan toen hij het zag direkt zijn piratenpak aan, en Arend verkleedde zich als ridder.

‘s Morgens gaan we eerst samen snoephuisjes bakken, van Hans en Grietje natuurlijk.

En als de dames zijn gearriveerd, de jurken bewonderd en de kadootjes uitgepakt, gaan we met elkaar de snoephuisjes versieren en opsmikkelen! Tijdens het koek eten leest mama het sprookje van Hans en Grietje voor.

Na de koek stelt papa voor snel hout te gaan sprokkelen in het bos, om de kip op te bakken. De dames ruiken natuurlijk onraad, en terecht: papa wil ze in het bos dumpen! Gelukkig smokkelen ze een zak vol smarties mee om een spoor achter te laten en zo vinden ze de weg gemakkelijk weer terug naar huis. Gelukkig maar!

Als iedereen weer veilig binnen is kijken we naar Dombo.

Al snel maakt iedereen het zich gemakkelijk.

Vroeger heb ik tranen met tuiten gehuild bij Dombo. Met name de scène van de moeder in de gevangeniswagen. Zó zielig, haast nog erger dan Zwelgje. Ik voorzag dus hele drama’s bij het filmkijken, maar nee hoor, de dames gaven geen KRIMP. Ze aten daarna ook zonder problemen allemaal hun enorme kippenpoot op met gezichtjespatat.

Na de patat brengen we iedereen terug naar huis, en de kinderen kunnen bijna linea recta naar bed. Het was een zeer geslaagd feest voor onze grote kleine meid!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *