Koken met peuters (deel 2)

Tja, als je dan maar een uurtje wilt slapen, en dus al weer wakker bent terwijl je grote broer nog in diepe rust is, dan is het natuurlijk niet verwonderlijk dat je bij de dagelijkse werkzaamheden wordt ingezet.

Mama had eigenlijk bedacht tijdens het dutje van de kinderen het eten voor te bereiden: macaroni. Bette was echter al heel vroeg wakker en na enig overleg tussen de dames werd besloten dat het toch maar pannenkoeken moesten worden! En wie inspraak wil hebben moet natuurlijk ook de handen uit de mouwen steken.

(Inderdaad, aan die romper zitten geen mouwen. Het is dan ook beeldspraak)

Mama doet 200 gram bloem en 200 gram volkorentarwemeel in de beslagkom. Bette mag de weegschaal aan en uit doen:

Dan voorzichtig een halve liter melk erdoor roeren en met een garde alle klontjes eruit werken. Daarna nog een halve liter melk erdoor.

Als een echte chef-kok proeft Bette natuurlijk in alle stadia van de bereiding even of alles nog naar wens gaat:

Als meel en melk goed door elkaar geroerd zijn kunnen er vier eieren door het mengsel worden geklutst:

Daarna is het beslag klaar. Het moet nog wel een half uur in de koelkast “rusten” zodat het meer binding krijgt. En dan bakken maar! Dat bakken deed mama deze keer maar alleen. Tip: begin voor meer rust met bakken als Sesamstraat ook net begint.

Het resultaat:

Gek genoeg werkte het “samen koken” deze keer uitstekend (ook bij het kind dat ten tijde van het koken nog lag te slapen) en werd er zeer flink in het eindproduct gegeten (in tegenstelling tot toen bij de overheerlijke zuurkoolschotel). Twee pannenkoeken per kind! Zuster Dieke is vast trots op ons ;-) en wij zijn heel trots op Bette!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Koken met peuters (deel 2)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *