Het is echt herfst! Arend en Bette zijn samen in de tuin aan het spelen, mama ruimt de kamer op. Mamaaaa!
Wij hebt een paddetoel gevonnen!
Naast de terrasdeur is blijkbaar een zaadje terechtgekomen van de IJslandse papaver die bij de zandbak groeit. In tegenstelling tot de economie doen de IJslandse planten het uitstekend in Nederland, en dit papavertje heeft dapper een bloemknop geproduceerd!
Wegens het gure weer (ehem) eten we ‘s avonds snert! Kindersnert wel te verstaan. Valt zeer in de smaak. De pose van de kok is bedacht door haar echtgenoot.
Kindersnert
Nodig voor een heel grote pan vol:
– een heel grote pan
– een grote winterwortel
– drie grote aardappels
– een grote prei
– twee grote uien
– twee rookworsten
– runderlapjes
– vijf bouillonblokjes
– tweeëneenhalf liter water
– 500 gram spliterwten.
Bereiding:
Doe het water, de bouillonblokjes, de gewassen spliterwten, de groenten en het rundvlees in de heel grote pan. Laat drie kwartier koken. Haal het vlees eruit en pureer de rest. (Let op: het lijkt nu erg dun, dat komt goed!) Snijd het vlees in blokjes en doe het terug in de soep. Snijd de rookworst in plakjes en gooi het erbij. Laat een half uur koken. Het is nu heel dik. Roeren en serveren: Snert Zonder Groenten! Onze kinderen vlogen er met open ogen in ;-)
3 Reacties op Herfst