Een kado voor Bette

Woensdagmiddag lag het zomaar in de bus: een dikke envelop met “Bette Spijker” erop! Dát was spannend! Toen Bette het had opengemaakt zat er een mooie kaart in, en een kado! Namelijk dit mooie boek:

De auteur, een vriendin van ons, had op deze blog en op onze vele getweette foto’s goed gezien dat Bette dol is op knutselen en mooie dingen maken en besloot haar dit boek kado te doen. Nou, dat was raak! Bette was dolblij met het kado en heeft het eerst van achteren naar voren uitgespeld om te zien wat ze wilde maken. De stoomboot van Sinterklaas leek haar wel wat, maar omdat Sinterklaas alweer naar Spanje is heeft ze het veranderd in een piratenboot. Arend wilde graag meehelpen.

Alle beschikbare kartonnen dozen in het huis worden tevoorschijn gehaald, en alle knutselspullen, stiften, verf en lijm. Omdat mama af en toe wel nodig was om één en ander wat te coördineren is het hele proces niet keurig op de foto vastgelegd maar toch wel een beetje. Hier zien we de piratenboot in wording: geverfd en met versierd papier beplakt. De stuurhut heeft nog een dakje gekregen anders staat de kapitein nog in de regen en de wind.

Grotendeels klaar met een piratenvlag en roeispanen:

En er is al flink mee gespeeld! In het boek stonden ook suggesties voor het maken van piraten, maar dat zijn in eerste instantie fisher-price poppetjes gebleven. Bette is heel blij met het kado en ik denk dat er nog heel wat geknutseld gaat worden deze vakantie!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *