Vastenactie, met pannenkoeken.

Ieder jaar in de Vastentijd (ook wel 40-dagentijd, de 40 dagen voorafgaand aan Pasen) is er op school een Vastenactie. Het idee is dat je in de Vastentijd niet alleen probeert wat soberder te leven, maar ook dat je je inspant voor anderen die het minder goed hebben dan jij. Dat gebeurt in de vorm van een gezamelijk project om geld te verdienen, wat dan aan een goed doel wordt gegeven. Dit jaar is de opbrengst van de Vastenactie voor Ethiopië.

Het project van dit jaar voor de onderbouw houdt in dat er thuis pannenkoeken gebakken moeten worden die de kinderen dan in de buurt moeten gaan verkopen. Bij deze actie hebben we een klein beetje vals gespeeld. Pannenkoeken verkopen is één ding, aan een driejarige verkopen dat je pannenkoeken bakt en hij er geen mag, is iets heel anders. Bovendien moest er NODIG het één en ander in de tuin gebeuren. Ons alternatief was daarom: de kinderen helpen een hele dag mee in de tuin en daarvoor krijgen ze geld voor Ethiopië. Dat geld gaat in het Vastenpotje. Naast geld verdienen ze pannenkoekenpunten die ‘s avonds bij mama kunnen worden ingewisseld.

De kinderen vinden dit een uitstekende regeling en hebben de hele dag ontzettend hard gewerkt. Papa staat er voor de vorm bij maar eigenlijk hebben Arend, Bette en Jan gezamelijk alle bladeren geharkt!

Ja, toen de foto werd genomen deed Jan al niet meer zo heel hard mee. Hij was onder de boom aan het mopperen omdat niemand tijd had om met hem te beachballen. Tja…

Er is RUIM voldoende geld verdiend en er zijn een heleboel pannenkoekenpunten gescoord!

En… het was ook nog eens een heel gezellige dag!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Vastenactie, met pannenkoeken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *